Ik ben er weer/nog: Update!

Foto: Anoesjka Minnaard, op mijn boekenborrel op 6 april 2022!

Het liefst zou ik nu doen alsof ik niet ANDERHALF jaar lang deze blog heb verwaarloosd en niet al een jaar van plan was om daar verandering in te brengen. Het liefst zou ik doen alsof ik hier ALTIJD al in het Nederlands heb geschreven maar lieve mensen van het Internet: wij liegen niet tegen elkaar.

Welkom terug op mijn blog, in mijn leven en bij deze update!

Hoe gaat het met mij?

Eigenlijk best wel goed! Natuurlijk heb ik een heel normaal mensenbestaan en zit ik niet de hele dag euforisch op de bank, maar ik ben oprecht heel tevreden en blij. Vincent en ik kochten in oktober 2020 samen een huis in Berkel en Rodenrijs en daar wonen we inmiddels een half jaar. Het is een heerlijk huis, met onze droomkeuken, een bad en voor de deur een bankje dat vanaf 10 uur ‘s ochtends in de zon staat en waar ik inmiddels dus ook een heerlijke kleur van heb opgedaan.

Verder gaat het met mij en de mijnen best wel goed, en lukt het me makkelijk om in elke dag de mooie dingen te zien en dingen te vinden om dankbaar voor te zijn.

Hoe is het op mijn werk?

Ik werk inmiddels alweer bijna 5 jaar op de Hogeschool Rotterdam, en ik vind mijn baan nog steeds het leukste werk dat ik mogelijk zou kunnen doen (los van schrijven) met mijn psychologiediploma, woordenschat en mensenbrein.

Daar heb ik enorm geluk mee, dat ik mijn werk zo fantastisch vind, maar ik houd het nog steeds in de gaten of ik dat ook nog steeds wel echt vind. Elk jaar in de zomer heb ik even een innerlijke check-in met mezelf en een gesprek met een collega: tekenen we weer bij voor een jaar? Zelfs met de moeilijke momenten, met de shit die soms op je afkomt en de frustraties die je kunt voelen bij situaties en mensen? Tot nu toe is het altijd een volmondig ‘ja’.

Alleen moet ik ook wel een beetje op mezelf blijven laten. Allereerst krijg ik best wel heavy shit op mijn bord. Ik voer gesprekken over hele heftige dingen, want mijn studenten maken heftige dingen mee. Daar kan ik over het algemeen genomen heel goed mee omgaan. Ik vind namelijk oprecht dat je dit werk niet moet doen, niet kan doen, als je niet beschikt over een gezond gevoel van grenzen en een solid sense of self waarmee je je staande kunt houden in allerlei situaties. If you can’t stand the heat, get out of the kitchen (cos I’m trying to make this fucking meal).

Maar toen ik laatst bij een intervisie toch even erg moest huilen, toen realiseerde ik me dat ik was beland in de Valkuil Die Basically Mijn Stamkroeg Is: omdat ik over het algemeen sterk ben, moet ik dat altijd zijn.

En dat is natuurlijk niet de weg. Want dat ik over het algemeen sterk ben, betekent juist dat ik af en toe even heel bewust moet ontharden. Verzachten. Voelen. Moet onderzoeken wat er bij mijzelf aan de binnenkant gebeurt in bepaalde gesprekken, onder bepaalde situaties.

Interessante materie, maar niet altijd makkelijk.

Heb je nog een nieuwtje?

Jazeker, zie foto! Op 6 april lag mijn nieuwe boek, mijn derde boek overal in de winkels!

Ik ben er supertrots op, het is oprecht het leukste en liefste, het meest motiverende en complete werk dat ik ooit gemaakt heb. Op de achterflap schrijf ik het al: het is een liefdesbrief. Voor jullie. Voor jou.

Je kunt het overal kopen, maar koop het vooral bij je lokale boekhandels. Maar mocht je into luisterboeken zijn: yours truly heeft het zelf ingesproken, en tot nu zijn luisteraars daar zeer over te spreken, dus vind me dan op Storytel of aanverwante platformen!

Andere mededelingen?

Nou…zoals je ziet, heb ik de knoop doorgehakt en schrijf ik hier, op deze blog door in het Nederlands. Ik heb hier ontzettend lang over getwijfeld: ik ben namelijk helemaal niet van plan om alleen maar in het Nederlands te schrijven, ik sta nog steeds achter waarom ik ooit in het Engels schreef… maar toen ik me begin dit jaar realiseerde dat er in 2022 DRIE Nederlandse boeken van mij in de winkels liggen met daarop ‘The Self Help Hipster’ als ondertitel, besloot ik toch de sprong te wagen om mijn TIEN-JAAR OUDE BLOG alsnog van taal te laten wisselen.

The Self Help Hipster blog is vanaf nu Nederlands, en ik schrijf Engelstalige stukjes op Medium (wat op zich altijd al wel een logische move zou zijn geweest, maar ik ben nooit zo goed met logisch.)

Ik weet niet hoe vaak of hoe regelmatig ik hier zal posten, maar ik heb wel echt nog ZOVEEL te vertellen over mijn nieuwe boek en over alles wat te maken heeft met dingen doen, dingen aanpakken en ècht doen in je leven waar je zin in hebt en blij van wordt. En dat ga ik hier doen, want daar is mijn blog voor. Over zelfhulp schrijven.

Dus houd me in de gaten, en tot de volgende keer! 😉

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.