1. DES says:

  http://desschrijft.nl/des-gelooft-in-moodboards-en-the-secret/ hoppa
  nog steeds kan ik het boek erbij pakken als ik me beter wil voelen of als even als reminder. Ik klink nu een beetje als Oprah zelf, maar dit boek heeft serieus mijn leven totaal veranderd. Ik snapte opeens zoveel dingen. Ik had het opeens helemaal door. Nu, zoveel jaar later, ben ik vooral blij met het ebook van Galadarling en natuurlijk van die ene..hoe heet ze ook nog weer…girl meets yoga..toe, ik kom niet op haar naam ;). Ik vind deze boeken e-boeken nog wel beter, omdat het meer geschreven is voor girls like me.

  anyway. ik heb het boek meerdere keren aangeraden bij vriendinnen, die het ook opeens snapten. the secret is inderdaad een aparte titel. ook ben ik er van overtuigd dat het een goed stukje marketing betreft, immers, ze kwam bij oprah op de stoel en dan weet je het wel.

  verder ben ik het overal met het boek eens, behalve het hoofdstuk over gezondheid. hoewel in the secret wel duidelijk werd aangegeven dat je altijd dokters moet raadplegen, geloof ik dus (nog) niet in mensen die opeens kunnen lopen omdat ze de hele tijd hebben gevisualiseerd om te lopen (ik noem even wat)

  • Flaviena says:

   Dat dacht ik ook! Maar ik zie het nu heel anders. Het geloof in iets of jezelf kan ongelooflijk sterk zijn. Ik zie het ook niet gebeuren dat je ‘opeens’ kan lopen na jaren in een rolstoel te hebben gezeten, maar het gebeurt ook niet ‘opeens’ als je eerst gelooft en erop oefent (pratice, practice) dat je je kleine teen kunt bewegen en vervolgens je spieren kunt aanspannen.. enzovoort “Rome wasnt built in one day” 😉

 2. Flaviena says:

  Ik heb dit boek ooit geleend bij de bibliotheek en halverwege het boek dacht ik “ik moet dit boek kopen!!.” Tegen het einde had ik besloten dat ik het boek helemaal niet hoef te kopen, want ik zal het niet nog eens lezen.

  Waardevolle informatie, dat wel. Maar er ontbrak een hoop informatie (besefte ik achteraf).

  Waar het eigenlijk allemaal op neer komt (heel grof samengevat) is, dat je je goed wilt voelen (wie wilt dat niet?) en vanuit dat (goede/positieve) gevoel kun je je eigen werkelijkheid creeren, zo wild als je wildste dromen..! En is het belangrijk dat je er in vertrouwt dat het je toekomt en dat het gaat gebeuren.
  Alles om je heen zal eraan meewerken om tot dat ‘moment’ te komen. Iedereen heeft recht op geluk.

  Het is meer een doorgeef boek. Leuk om eens gelezen te hebben, maar dan moet je zelf nog een hoop verder groeien.

 3. Naomi says:

  Oh man ik heb het boek in 2009 helemaal platgelezen. En het heeft m’n mindset zeker op een positieve manier verandert en me met verkoop en andere doelen halen ook zeker geholpen. Tof boek. Natuurlijk hoef je niet alles voor waar aan te nemen, maar ik denk dat iedereen er zeker wel iets voor zichzelf uit kan halen.

 4. Elise says:

  I read all the quotes you referred to, and it does seem like a helpful book. On the other hand I kind of dislike the title and the whole ‘hallelujah’ feeling I get. Then again I would like to read a good introduction to the law of attraction. Could you recommend other books on the same topic?

  *Doubting wether or not to buy the book*

  I think I’ll look around to see if a friend has it and I can borrow it. Or maybe I’ll check the second-hand bookstore or something.

  • The Self Help Hipster says:

   I could send it to you if you want to borrow it? It looks terrible, but it’s readable and that way you can read it and send it back to me when you’re done!

   • Elise says:

    That would be nice! Did you allready send the hard copy of your e-book? If not you could just send them together. And explain to me how to send it back, because I’ve never sent anything bigger than a postcard…

    By the way, do you have the english or the dutch version?

    • The Self Help Hipster says:

     We’ll figure something out! Sending stuff back to me isn’t hard, I bet you could figure that out on your own, and it IS the Dutch version, hope that’s okay.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>