1. S. says:

  So so true. I am fortunate enough to have had this happen to me twice! First my student room, and now the house I live in with my boyfriend. Both are/were amazing places, a steal money-wise and I ended up in both through what seemed sheer luck of being in the right place at the right time. Thanks universe! I didn’t put anything down on paper though, but I did visualise and fantasize my ass off ๐Ÿ˜‰

 2. Des says:

  Mooi stuk&happy dat je zo je droomhuisje hebt gevonden.

  Toch vind ik het ergens wel moeilijk; deze punten. Mijn goede vriendin wou ook zo graag een huis. Ze deed ook bijna alles wat jij ook deed. Ze had bijvoorbeeld een kaartje naar dat adres gestuurd, naar haarzelf met de tekst “welkom thuis”.

  Ze kreeg het appartementje niet. En hoewel ze een ander huisje hebt, een huisje waar ze ook erg blij mee is, had ze juist bij dit huisje helemaal niets gedaan om het te krijgen. Ze zat eerder in zo’n mood van “ach, ikz ie het wel, want straks ga ik er weer op hopen, en dan krijg ik het niet, en raak ik teleurgesteld”. Wat ook wel erg herkenbaar is.

  Maar ik weet ook: de LOA heeft vaak andere dingen in petto voor ons dan we denken. Misschien is dat het?

  • Eline says:

   Dit herken ik ook wel hoor, Des. Heel vaak gebeuren dingen die we heel graag willen ook gewoon niet. Ik kan me dan niet voorstellen dat het is omdat je het niet graag genoeg wilt. Soms denk ik dat we ook alleen dingen onthouden die aansluiten bij onze verwachtingen en ideeรซn. Daar bedoel ik mee: als je dat huis niet had gekregen, had je er dan bij stil gestaan dat het tegen de LOA in ging? Dus ik kan me je gedachten heel goed voorstellen.

   • kim says:

    Ik had dit ook.. Ik was op zoek naar een leuke studentenkamer en plotseling kreeg ik van een goede vriend te horen dat er een vrij was. Het is echt een geweldig, leuk, goed liggend en goedkope studentenkamer. Ik zag mezelf er al helemaal wonen! Ik kreeg te horen dat ik de kamer waarschijnlijk zou krijgen en was zo ontzettend blij! Maar toen mailde de bemiddelaar dat de kamer toch naar iemand anders ging… nu, twee maanden later, fiets is vaak langs de kamer en er is nog steeds niemand ingetrokken… Erg vreemd.. maar ze blijven zeggen dat de kamer verhuurd is.

    Ondertussen heb ik een andere kamer gevonden. Na het contract te hebben aangegaan bleek dat de huisbaas een vreselijke man is, het internet het er heel slecht doet en er mensen soms roken op de gangen.. Eerst was ik blij zo snel een andere kamer gevonden te hebben maar ik ben hier eigenlijk helemaal niet zo gelukkig..

    Ik snap echt niet wat ik verkeerd doe! Ik had die andere kamer bijna.. en nu zit ik hieraan vast…

    • The Self Help Hipster says:

     Aw, Kim, supervervelend voor je! Ik kan niet aan je uitleggen wat je ‘verkeerd doet’ (behalve NIKS want alles wat in jouw controle ligt doe je zo te horen prima), ik kan alleen maar zeggen dat a) dit verhaal vast nog een (positief!) staartje gaat krijgen en b) dat je er vast een hoop goede lessen uit kunt trekken. Het komt vast goed! <3

   • Des says:

    ja precies! Maar ik geloof wel sterk in LOA en denk ook als ik iets niet krijg (een baan, een huis, gewoon iets) dat er kennelijk iets anders op mijn pad moet komen wat beter bij me past. Maar dat besef je natuurlijk later pas.

    • The Self Help Hipster says:

     Ik heb dat ook, Des – ik geloof dat er dan iets beters komt. Ik heb dit net letterlijk zelf ervaren doordat ik zo stom was een sollicitatiegesprek een dag later in mijn hoofd te hebben dan dat het was, waardoor ik de baan misliep. Nu mag ik volgende week op gesprek komen voor dezelfde functie maar bij een VEEL leuker bedrijf dat veel beter bij me past. Ik denk dan wel dat dit zo heeft moeten zijn. En dit gesprek vergeet ik natuurlijk van z’n lang zal ze leven niet. ๐Ÿ˜‰

   • The Self Help Hipster says:

    Expectancy bias. ๐Ÿ˜‰ Ik denk dat als ik dit huis niet had gekregen dat ik dan nog steeds had geloofd dat we dan blijkbaar in nog iets mooiers/beters zouden moeten komen en dus nog steeds de Law of Attraction had vertrouwd. Maar inderdaad, het is een deel je eigen verwachtingen, dus hoe positiever, hoe beter;)!

  • The Self Help Hipster says:

   Ik denk wel dat dat het is. Soms levert het Universum je ook gewoon lessen aan die je maar gewoon moet leren of je nou wil of niet en soms is het inderdaad de ‘ik zie het wel’ houding waardoor je bepaalde dingen juist wel krijgt. Dat is het lastige met dingen toelaten, maar je kunt dus wel goed zien dat je op een bepaald moment moet loslaten, en dat dan positief werkt!

 3. Maaike says:

  Hee!
  Ik heb dit artikel al een tijd geleden gelezen (toen je het destijds postte) maar moest er meteen aan denken nadat ik afgelopen vrijdag heb gehospiteerd voor een kamer in een droomappartementje in Amsterdam. Ik hoop dat de oefeningen net zo effectief zijn als bij jou. Ik hoor het volgende week!
  Keep you posted ๐Ÿ™‚

 4. Sandra says:

  OK, ik was dus wanhopig (haha beetje) opzoek naar dit artikel. Ik ben zo blij met t huisje waar we nu wonen, maar ben compleet verliefd (en meneer ook, niet geheel onbelangrijk) op een huisje wat we gister hebben bekeken. Echt head over heels. Als t niet lukt geen ramp, want: woon nu ook fijn. Maar mai gawd m’n hart maakt een sprongetje elke keer als ik aan t huisje denk. Dus ik straal positieve energie uit naar de univerese, ga alles doen wat ik kan doen (papierwerk zo snel mogelijk regelen + lekker blijven visualiseren) en laat het verder gewoon gebeuren. In ieder geval thanks voor dit artikel ๐Ÿ™‚

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>